HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Taşınırken Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Altın Püf Noktası

Taşınırken Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Altın Püf Noktası
Taşınırken Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Altın Püf Noktası

Bilen bilir, yeni bir eve taşınmak hem heyecanlı hemde yorucu bir iştir. Yeni bir muhit, yeni bir düzen, yepyeni komşular derken bitkin düşebilir, neye ayak uyduracağınızı, şaşırabilirsiniz. Hele yeni evli bir çiftseniz, taşınma sırasında ve sonrasında karşılaşabileceğiniz ufak tefek sorunlar yeni ev heyecanınıza limon sıkabilir. Bu nedenle de kadınlar genellikle "yeni” kelimesini duyar duymaz panik olur, taşındıkları takdirde yapmak zorunda kalacakları işleri düşünerek uykularını kaçırırlar.

İşte "yeni”den korkmamanız ve yeni evinizde zevkle oturmanız için bilmeniz gereken 10 altın püf noktası:

1- Doğru Zamanı Ayarlayın!
Taşınacağınız gün trafiğin nasıl olacağına ve hava durumuna bakın. Yağmurlu ve fırtınalı bir günde taşınmaya çalışarak zaten yorucu olan bir işi işkenceye dönüştürmeyin.

2- Yeni Adresinizi Bildirin!
Aile bireylerine, arkadaşlarınıza, bankalara ve birçok gerekli kişiye ve yere adresinizi bildirin. Böylece sonradan geçmiş faturalarınızı eski evinizden toplamak zorunda kalmazsınız.

3- Yaramıyorsa Atın Gitsin!
Ev taşıma yıllardır gereksiz yer kaplayan , artık evde bir işlevi olmayan eşyaların atılması/ ihtiyaç sahiplerine verilmesi için en uygun zaman.

4- Önce Köşe Bucak Temizlik!
Taşınmaya başlamadan önce yeni evinizi güzelce bir temizleyin. Böylelikle hem tertemiz bir eve taşınmış hem de müstakbel evinizin her karesini içinize sindirmiş olursunuz.

5- Kanepe Dolabın Yanına…
Hazır temizlik için yeni evinizdeyken, eşyalarınızı nereye koyacağınızı ayarlayın. Hatta mümkünse hangi eşyanın nereye geleceğini gösteren küçük bir kroki çizin.

6- Son Hazırlıklar!
Çekyat ve bazanızın içindekileri boşaltın; buzdolabı ve derin dondurucunuzun buzlarını çözün. Taşınmaya bir gün kala hazır yemek yemeyi tercih edebilirsiniz. Bahaneyle belki de bir restoranda akşam yemeği yemiş olursunuz.

7- Hangi Eşya Hangi Kolide Bilin!
Kolilerinizi, kolibandınızı, makasınızı hazır edin. Önceden hangi eşyayı nereye koyacağınızı belirlediğinizden, kolilerinizi yeni evinizde gerçekleştirmeyi planladığınız düzene göre yerleştirin. Ayrıca işinizi kolaylaştırmak için kolilerinizin üzerine hangi odaya ait olduklarını keçeli bir kalemle not alabilirsiniz.

8- Nakliyecilere Yol Açın!
Eşyaların önceden nereye koyulacaklarını belirlediğiniz için pek zorlanmazsınız ancak, etrafta eşya ve koli bırakmamaya, nakliyecilere yol açmaya gayret edin. Yeni evinizin duvarının daha ilk günden kazara çizilmesini istemezsiniz.

9- Kayıp Eşyalarınızın Ardından Ağlamayın!
Bütün eşyalarınızın ve kolilerinizin dairenize ulaştığından emin olun. Mümkünse taşınmaya başlamadan önce eşyalarınızın bir listesini çıkartın ve taşınma esnasında listenizi fırsat buldukça kontrol edin.

10- Mobilyalarınızı Modalife’tan Alın!
Çiçeği burnunda evli bir çiftseniz veya yeni evinize yepyeni mobilyalarla başlamak istiyorsanız sizi kalite ve uygun fiyatın adresi Modalife’ta bir çayımızı içmeye bekliyoruz.

Yatak odası, yemek odası ve koltuk takımından oluşan, birbirinden şık ve kaliteli düğün paketlerimizle yeni evlilerin bütçelerini rahatlatıyor, yeni evinde yeni bir başlangıç yapmak isteyenlerin ise birbirinden hesaplı seçeneklerimizle yüzlerini güldürüyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.